Autohelp vizsgasegéd

Ismerd fel a komoly hibákat!


Ügyfeleink mondták:

 

MŰSZAKI VIZSGA

 

Az időszakos műszaki vizsgán ellenőrizni kell az üzemeltetési műszaki feltételek megtartását, a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás fedezete fennállását, továbbá a közlekedésbiztonsági és környezetvédelmi tulajdonságokat érintő változtatásokat, továbbá rögzíteni kell a kilométer-számláló műszer által jelzett értéket is.

A jármű szerkezeteinek, alkatrészeinek és tartozékainak működőképeseknek és olyan állapotban kell lenniök, hogy rendeltetésüknek biztonságosan megfeleljenek. A jármű külső részén és belső terében (vezetőfülke, utastér) elhelyezett kinyúló alkatrészeknek és felszereléseknek olyan kialakításúaknak kell lenniük, hogy sérülést ne okozhassanak.

A villamos meghajtású, valamint villamos berendezéssel felszerelt járműnek meg kell felelnie a vonatkozó érintésvédelmi előírásoknak.

A gépjármű és pótkocsija közlekedésbiztonsági és környezetvédelmi szempontból kiemelten fontos pótalkatrészei és tartozékai minősítő vizsgálatra kötelezettek, és csak abban az esetben gyárthatók, forgalmazhatók, továbbá építhetők be a gépjárműbe és pótkocsijába, ha a minősítő vizsgálaton megfeleltek és az alkatrészen, tartozékon feltüntetett jóváhagyási jellel rendelkeznek.

A vizsgáztatás felkészülést igényel a jármű tulajdonosától a vizsgára állítást megelőzően. A személyes és a hozom - viszem megrendelések ügyintézési folyamatainak részletes leírásával, továbbá a hiányos okmányok elkerülése érdekében a szükséges iratok felsorolásával és letölthető műszaki vizsga meghatalmazásokkal nyújtunk segítséget.

A főoldalon megtekinthető táblázatban összefoglaltuk, hogy az egyes telephelyeinken mely jármű kategóriák vizsgáztatására vagyunk jogosultak, valamint készítettünk egy rövid felsorolást arról, hogy mely esetekre vonatkozóan nem rendelkezünk engedéllyel.

A "Jó tudni" főmenüben további praktikus információk olvashatók a műszaki vizsgáztatással összefüggő jogszabályok napi alkalmazásával kapcsolatban.

 

EREDETISÉGVIZSGÁLAT

 

Eredetiségvizsgálaton a vizsgálóval szemben támasztott követelmény, hogy megfelelő eszközök alkalmazásával a gépjármű eredetiségének megállapításában a hatósággal közreműködjön a bűncselekményből származó gépjárművek, gépjárműelemek (karosszériák, alvázak, motorok) forgalomba helyezésének, tulajdonjogot érintő jogosulatlan megváltoztatásának megakadályozásában.

Az eredetiségvizsgálatra vonatkozó jogszabály, tájékozottságot követel a gépjármű átíratását megelőzően. Magyarországon vásárolt, vagy külföldről behozott gépjárművek okmányirodai átírásához kötelező az eredetiségvizsgálat. (a kivétel a "Jó tudni" menüben olvasható) A vizsgálatot mind az eladó, mind a vevő fél kérelmezheti. A személyes és a hozom - viszem megrendelések ügyintézési folyamatainak részletes leírásával, továbbá a hiányos okmányok elkerülése érdekében a szükséges iratok felsorolásával és letölthető eredetiségvizsgálat meghatalmazásokkal nyújtunk támogatást.

 

express

HOZZUK - VISSZÜK ügyintézés

Van aki nem kedveli a hatósági ügyintézést, van akinek nincs rá ideje és van aki nem műszaki beállítottságú. Mi átvállaljuk a teljes ügyintézést, segítünk a logisztikában, a műszaki kockázatok kiszűrésében és a jó megoldás megtalálásában. A megbeszélt időre elmegyünk az autóért és max. 3 óra múlva az átvizsgálást követően visszavisszük az átvételi helyre, legyen szó akár műszaki, akár eredetiségvizsgálatról. Az útközben bekövetkező esetleges károkra vonatkozóan, cégünk felelősségbiztosítással rendelkezik.

 

express

HOZZUK - VISSZÜK PLUSZ ügyintézés

Speciális eset, amikor lejárt már az autó műszaki érvényessége és mégis szabályosan kell közlekedni a vizsgaállomásig. Az is probléma forrása lehet, hogy lejárt műszaki érvényesség esetén hiába van befizetve a kötelező felelősségbiztosítás, az sem lesz érvényes. Erre a speciális esetre is kiterjed a cégünk felelősségbiztosítása és útvonal engedélyt is viszünk magunkkal az autó átvételének időpontjára, mellyel szabályosan közlekedhetünk a vizsgaállomásra.

 

 

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!